Omgeving van Cas'al Verde

Omgeving

Toscane behoeft nauwelijks geïntroduceerd te worden. Miljoenen toeristen bezoeken jaarlijks de meest klassieke streek van Italië met haar monumentale steden Firenze (Florence), Siena, Pisa, Arezzo en Lucca.


Cas'al verde ligt vlakbij het dorpje Tregole, 3 km van Castellina in Chianti. In dat laatste stadje zijn alle faciliteiten voorhanden, zoals: dokter, apotheek, supermarkt, restaurants, kerk, politie, etc.. De directe omgeving is ideaal voor het maken van (lange en avontuurlijke) wandelingen langs onder andere nabijgelegen Etruskische graven.


Ook leent de Toscaanse omgeving zich uitstekend voor fietstochten van mountainbike tot racefiets. Meer info voor fietsers zie de onderstaande link.


Tregole ligt 13 kilometer boven Siena en 35 kilometer onder Florence in het beroemde wijngebied van de Chianti Classico. De dichtstbijzijnde vliegvelden zijn die van Pisa en Florence. Buiten vorengenoemde steden liggen ook San Gimignano, Volterra, Poggibonsi, Radda, Greve en andere bekende plaatsen in de directe omgeving.


Interessante links:

Fattoria Tregole (lunch en diner)

Mazzei (uitstekende wijnproducent; korting via ons)

Brancaia (uitstekende wijnproducent)

Fietstochten Toscane